Main Menu
 Bladet
 Køb-/salgsannoncer
 Annoncering
 Øvrig Info
 Rejser
Newsletter

...

...

ShopUSA

Classic-bike

Royalenfield Klub Danmark

Classic Center

Historisk Opel Klub

Østjysk Gammelbil Klub

Youngtimer

Ford V8 Klub Danmark

Toyota Land Cruiser 3,4 4x4 Van 3d
Toyota Land Cruiser 3,4 4x4 Van 3d
Toyota Land Cruiser 3,4 4x4 Van 3d Toyota Land Cruiser 3,4 4x4 Van 3d Toyota Land Cruiser 3,4 4x4 Van 3d
Toyota Land Cruiser 3,4 4x4 Van 3d
Toyota Land Cruiser 3,4 4x4 Van 3d
Year: 1982
Kørte Kilometer:
Stelnummer:
Condition: Normal

Supplerende oplysninger:
Toyota Land Cruiser BJ42 3,4 4x4 Van 3d 1982

Historien om Toyota Land Cruiser J Series (FJ40 / BJ40 osv.) starter på Filippinerne under Anden Verdenskrig. Japanerne havde invaderet øerne og de finder en Jeep, der er blevet efterladt af tilbagetrukne amerikanske styrker. Der er uenighed om, præcis hvilken Jeep eller Jeep-lignende køretøj det var. De fleste kilder siger, at det enten var en Willys Jeep eller en Ford GPW (Fords Jeep), men nogle hævder, at det var en amerikansk Bantam BRC 60 Mark II.

Uanset hvilket køretøj det var, ved vi, at det var en amerikansk militær 4×4, og vi ved, at det japanske militær straks indså, hvor nyttigt det ville være at have deres egen version. Den blev sendt tilbage til Japan, og Toyota fik til opgave at bygge en version med så mange af deres standarddele som muligt - de blev også bedt om at sikre sig, at den ikke lignede en Jeep for meget.

Det lykkes faktisk så godt, at efter krigen bestiller amerikanerne 100 stk. og derfra går det kun fremad. Toyota kalder sin prototype for Toyota Jeep, og ved at kombinere en B-type motor med en Jeep-model blev den kendt som ”BJ”. Den originale "BJ" fra 1951 blev omdøbt til Land Cruiser i 1954, en anden generation fulgte i 1955, men det var tredje generation, J40, som blev en verdensomspændende succes og den kommer i 1960.

Af alle de nye produkter, der dukkede op i begyndelsen af 1960'erne, viste Toyota Land Cruiser J40 sig at være en af de mest praktiske og holdbare af alle. Hvis du var ude i en fjerntliggende del af verden, hvor man er dybt afhængig af et effektivt og robust køretøj var (og er stadig) Toyota Land Cruiseren ofte forskellen mellem liv og død.

I dag er Land Cruisers J40-serie et af de mest elskede 4×4-køretøjer fra perioden, og deres værdi er steget voldsomt de sidste par år. Hvor det tidligere var muligt at finde et billigt eksemplar, er det nu definitivt slut. Interessen har ikke toppet endnu, og det har priserne heller ikke.

Det er ret let at finde reservedele til J40'erne, og der er en del virksomheder og websteder der betjener ejerne. Det er muligt at købe nye pressede stålkarosseripaneler og (næsten) alle nødvendige mekaniske dele. En række firmaer som Legacy Overland, The FJ Company og Icon restaurere dem, og sælger lige så mange, de kan færdiggøre.

J40 forblev i produktion indtil 1984, hvor den blev erstattet af J70. I Brasilien, hvor den populære bil blev solgt som "Toyota Bandeirante", fortsatte de med at bygge dem lige indtil 2001.


Price:

Flere Annoncer fra denne annoncør       Back
Dealer:
Classic Car House A/S
Att: Klaus Rejkjær
Vibe Allé 4
2980 Kokkedal
Danmark

Phone 1: 29415815
Phone 2: 33337000
Fax: 
E-Mail:  Kontakt sælger

E-Mail: brg@classiccarhouse.dk
Hjemmeside: www.classiccarhouse.dk


Placering af postnummeret - 2980

Map24
[...]

Back Tip a frend Forward